APK

De apk staat voor Algemene Periodieke Keuring. De apk is een wettelijke keuring die verplicht is in heel Europa. Bij autobedrijf Auto Service Enkhuizen wordt uw auto apk gekeurd door erkende keurmeesters die werken volgens de wettelijke eisen, gesteld door het RDW.

Wat kost een APK?

Een apk kost bij Auto Service Enkhuizen: €34,95 all-in. De kosten van een auto apk zijn opgebouwd uit een aantal onderdelen:

  • uitgebreide veiligheidsinspectie
  • milieuinspectie: controle van de uitlaatgassen
    • Bij een benzineauto is dat een 4-gastest.
    • Bij een dieselauto is dat een roetmeting.
    • Bij voertuigen na 2006 wordt er een EOBD readiness test uitgevoerd.
  • afmelden van de auto bij het RDW

Bij Auto Service Enkhuizen houden we van duidelijkheid. Daarom zijn onze prijzen inclusief btw. Zo komt u achteraf niet voor verrassingen te staan.

Vrijblijvende offerte

Soms worden tijdens de autokeuring gebreken geconstateerd. Deze moeten worden hersteld voor een goede apk. U krijgt van ons een duidelijke offerte voor het herstellen van de geconstateerde punten. Wanneer u deze gebreken zelf gaat herstellen, dan kunt u de auto binnen 5 dagen kosteloos aanbieden voor een herkeuring.

EOBD Readiness test

Recentelijk heeft het RDW wijzigingen doorgevoerd, waarbij de controle van de uitlaatgassamenstelling is gewijzigd. Bij voertuigen waarvan het kenteken na 01-01-2006 is afgegeven, is de 4-gastest of roetmeting niet verplicht. In plaats daarvan dient er een EOBD Readiness test te worden uitgevoerd. Wanneer deze EOBD test niet in orde is, dan moet de 4-gastest of roetmeting alsnog worden uitgevoerd.

Maak direct een afspraak

Laat uw auto keuren door onze erkende keurmeesters.

Maak een afspraak