Distributieriem

De distributieriem van uw Opel is een essentieel onderdeel, dat helaas aan slijtage onderhevig is. Om schade aan uw motor te voorkomen en te zorgen dat uw Opel langer meegaat, dient de distributieriem tijdig vervangen te worden. Dat kan rondom een vast kilometrage zijn, maar ook eerder. Meer informatie hierover kunt u terugvinden in het instructie- of onderhoudsboekje van uw Opel. Wij controleren en vervangen uw distributieriem graag voor u, ook los van een eventuele onderhoudsbeurt.

Wij adviseren u om elke ingreep aan de distributieriem over te laten aan onze deskundige monteurs. Vaak wordt de distributieriem per set, bestaande uit de distributieriem, spanrollen en omkeerrollen, vervangen omdat dit kostenefficiënter is. Om dubbele reparatiekosten te voorkomen adviseren wij daarnaast vaak ook om gelijk de waterpomp en de koelvloeistof te vervangen. Vraag ons gerust om advies, daar zijn wij tenslotte voor.

Vervang uw distributieriem tijdig:

  • Na een bepaald aantal kilometers gereden te hebben. Dit verschilt per model, maar is meestal tussen de 60.000 en 120.000 km
  • Na een bepaalde tijd indien u minder kilometers gereden heeft. Dit verschilt per model, maar ligt meestal tussen de 4 en 8 jaar.

Afspraak maken

Maak een afspraak voor onderhoud voor je auto.

Maak een afspraak